НОВ МОДЕРНО ОБОРУДВАН КАБИНЕТ

Четвъртък, 13 Май 2021 |  ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - Русе Новини

 

НОВ МОДЕРНО ОБОРУДВАН КАБИНЕТ ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

 

            В Деня на светите равноапостоли Св. Св. Кирил и Методий - 11 май 2021 г в нашата гимназия беше открит нов модерно оборудван кабинет по гражданско образование и хуманитарни науки по инициатива на Фондация „Ротари“ и Ротари клуб „Русе“ със съучастиетото на Ротари клуб „Русе-Дунав“ и ротарианци от Силистра и Свищов.

            Директорът на гимназията – инж. Надежда Русева с вълнение сподели: „Мечтая един ден всички стая в нашето училище да изглеждат така, за да може учениците да се обучават в спокойна и модерна обстановка. Искам да благодаря на клуба и специално на Тони Мицов, инициатора, който е наш бивш ученик. Дай Боже, всички ученици така да милеят за своите училища“.

            Кабинетът е обзаведен с интерактивна дъска, лаптоп, късофокусен мултимедиен проектор, озвучителна система, щори за затъмняване на прозорците, нови ученически столове и маси, бюро и стол за учителя. Залата  е основно ремонтирана и боядисана с доброволния труд на членовете от клуба, което според думите на президента от „Ротари клуб“ Ивайло Сонев е тяхна традиция. В своето изказване Тони Мицов отбеляза: „Основната ни цел е да подобрим условията на образование в нашата общност. Надявам се промяната да помогне и на учителите и на учениците, които ще ползват кабинета“. Целият ремонт заедно с обзавеждането струват близо 8 000 лева.

            Момчетата от 9“А“ клас бяха учениците, които влязоха за първи път в новия кабинет за проведат урок по история на тема „Икономическо развитие на Китай“ под ръководството на Искра Чакърян.

ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - РусеНовиниНОВ МОДЕРНО ОБОРУДВАН КАБИНЕТ

Техникум по електротехника гр. Русе, днес ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" гр. Русе е с 50 годишна история, успехи и традиции в професионалното образование.

Ученици от гимназията участват в олимпиади, конкурси, рецитали, спортни турнири и се класират на престижни места.

Карта на Русе